BIA meting 

Full body analyse 

Tijdens mijn consultaties werk ik met het nieuwste lichaamsanalyse toestel 'de BIA 101 ASE Anniversary', een bio-impedantie toestel. Dit doe ik omdat het getal op een gewone weegschaal me te weinig zegt om je optimaal te kunnen begeleiden. Voor mij en ook voor u is het vooral belangrijk om een zicht te krijgen op hoe jouw lichaamssamenstelling eruitziet, dit is immers bij iedereen anders. We krijgen aan de hand van dit toestel een beeld over hoeveel je spiermassa, vetmassa, vochtgehalte, etc. bedraagt.

Dit is het meest accurate toestel dat er momenteel bestaat, zeker specifiek voor sporters. Het garandeert een 99% precieze analyse en is momenteel de meest correcte meetmethode in vergelijking met andere toestellen. 

De metingen zullen de rode draad zijn tijdens onze consultaties, ik doe dit telkens opnieuw om veranderingen in uw lichaamssamenstelling op de voet op te volgen en zo mijn voedingsadvies nog beter op maat te kunnen afstellen. Met de uitkomst van zo'n meting weet u ook perfect wat het resultaat is van uw inspanningen op voedings- en of trainingsvlak. 

Het toestel heeft 2 meetmodules:

1. een 'total body measurment': een volledige analyse van de  lichaamssamenstelling met meer dan 50 kwalitatieve en kwantitatieve kernwaarden, gevalideerd voor het evalueren van nutritionele en hydro-elektische status.

Deze meting voer ik uit tijdens elke consultatie om u op te volgen bij veranderingen in uw lichaamssamenstelling (bv: stijgen van de spiermassa, dalen van de vetmassa)

2. 'segmental of bodyscan measurement': deze meting kan in 9 verschillende delen opgesplitst worden. Op die manier kan ik, wat zeer interessant is tijdens de begeleiding van sporters, regionale spieranalyses uitvoeren. Dit is ideaal om asymmetrische spierweefselgroei of afbraak vast te stellen en/ of de progressie van behandelmethodes, trainingschema's en revalidatieprogramma's te evalueren. 

Als de werking van het toestel u nog niet helemaal duidelijk lijkt, geef ik hierbij nog een kort overzicht waarvoor ik het toestel vooral kan gebruiken:

  • Opvolgen van de veranderingen in lichaamssamenstelling gedurende een vermageringsdieet en andere specifieke diëten.
  • Evaluatie en opvolging van de voedings- en hydratiestatus bij sporters
  • Preventie en evaluatie van afname van spierweefsel en hydro-elektrische verandering bij ouderen.
  • Evaluatie en opvolging van lichaams- en gewicht/lengteontwikkeling bij kinderen
  • Monitoren van de ontwikkeling van specifieke lichaamsdelen bij voedings- en trainingsprogramma's (bv: enkel bekijken wat een krachttraining van de benen heeft opgeleverd)
  • Het analyseren en monitoren van specifieke veranderingen in hydro-elektrische status en spiermassa bij spier-opbouw programma's, in specifieke lichaamsdelen, bij problemen gerelateerd aan spierdepletie, bij herstel- en trainingsprogramma's, bij research naar vochtretentie,... Tussentijdse meting

De Bia meting is inbegrepen in de prijs van uw consultaties maar het komt vaak voor dat sporters (of niet sporters) geïntereseerd zijn naar de evolutie van hun lichaamssamenstelling tussen de voedingsconsultaties door of loshangend van deze consultaties. Om die reden bied ik ook aparte lichaamsmetingen aan. Deze duren ongeveer een half uurtje, hier wordt dan geen voedingsadvies bij gegeven maar wordt er enkel gefocust op de meting. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer er een nieuw trainingsschema wordt opgesteld en u wil weten wat het doet met uw lichaam na de eerste trials. U bent hiervoor altijd welkom op afspraak.