Het preconceptioneel consult

Sinds begin oktober 2021 ben ik afgestudeerd als preconceptioneel lifestyle consulente en kan je ook voor een preconceptioneel consult bij mij terecht.

Als preconceptioneel lifestyle consulent kijk ik samen met wensouders naar de periode die vooraf gaat aan de conceptie (vanaf er een kinderwens is) . Wat vele mensen niet weten is dat de periode voor de zwangerschap heel erg belangrijk is en dat er vele factoren zijn waar u rekening mee kan houden voor een gezonde zwangerschap. Ook wanneer zwanger worden niet helemaal verloopt zoals verwacht kan u zeker en vast bij mij terecht voor extra tips en ondersteuning.

15% van de Belgen heeft vruchtbaarheidsproblemen dus een goede preconceptionele zorg is van groot belang. De gezondheid van vrouwen en mannen met een actieve kinderwens verbeteren is cruciaal en 1 van mijn missies. Idealiter worden er best al enkele aanpassingen gedaan vanaf 3 maand voor de conceptie zodat er met een gezonde levensstijl gestart wordt en het ongeboren kindje een goede ontwikkeling doormaakt.  Dit is belangrijk voor zowel de aanstaande mama als papa . Samen met jullie focussen we op de zaken die jullie al goed doen of waar nog extra aandacht aan kan besteed worden. Elk klein detail kan van belang zijn of kan een verschil maken. Ik begeleid u hierin al dan niet in samenspraak met uw arts.

Ik bekijk samen met u en uw partner enkele beïnvloedende factoren zoals roken, alcohol, beweging, genetische risico's, stress, werk (risico's), schadelijke stoffen, medicatie, infecties, nodige vitaminen, screening naar vaccinaties, etc. Niet alleen de vrouw is belangrijk in dit verhaal maar zeker ook de partner komt in dit gesprek aan bod, jullie zijn een team en doen dit samen.

Ondervindt u problemen of heeft u twijfels bij uw vruchtbaarheid of wil u gewoonweg meer info over gezond zwanger worden, geef me dan gerust een seintje!

Het gesprek duurt ongeveer 1 uur en gaat vooraf aan een in te vullen vragenlijst. Indien u interesse heeft mag u altijd contact opnemen via mail of telefonisch voor extra informatie en bezorg ik u indien nodig de vragenlijst ter voorbereiding van ons gesprek. Ook voor vrijblijvende extra info mag u mij altijd contacteren voor moesten er onduidelijkheden zijn. 

Ook bij voedingstips bij een zwangerschap kan ik u bij mij terecht.

De prijsklasse van dit soort consult vindt u bij het rubriekje Tarieven.