Begeleiding

Eerste consultatie 

Ons eerste gesprek is een soort van uitgebreid kennismakingsgesprek. Ik luister naar wat jouw doelen zijn en waarom je precies naar mij toe bent gekomen of doorverwezen bent. Daarna bevraag ik kort hoe jouw dagen er zoal uitzien, (gezinssituatie, huidige job,...) op die manier krijg ik een beeld van hoe actief je bent en naar welke situaties ik mijn adviezen moet aanpassen. Indien je komt voor sportvoedingsadvies gaan we ook dieper in op je sport en de verschillende trainingsdagen die daarbij horen. Daarna begin ik met de voedingsanamnese, dit is een uitgebreide vragenlijst i.v.m. je huidige voedingspatroon zodat ik zicht krijg op wat er momenteel gegeten wordt en waarbij ik je dus kan helpen om je doelen te bereiken. Tijdens de eerste consultatie word je ook gemeten met het BIA toestel en gewogen zodat we vanaf dan ook je gewicht en lichaamssamenstelling kunnen bijhouden en opvolgen doorheen de consultaties. 

Na de eerste consultatie bespreken we samen al enkele aandachtspuntjes waarmee je aan de slag kan gaan, in de tijd tussen onze volgende consultaties zal ik mij verdiepen in het opstellen van een volledig voedingsadvies op maat en jou waarschijnlijk een eetdagboekje meegeven om een compleet zicht te krijgen op je eetgewoontes, op basis daarvan kan ik nog beter advies opstellen. 


2de consultatie 

Wanneer u voor de tweede keer terugkomt zal ik een uitgebreider voedingsadvies op maat klaar hebben. We bespreken samen met welke doelen je eerst aan de slag wil gaan en bekijken hoe het al gelukt is om de tips uit onze eerste consultatie op te volgen. We werken stap voor stap naar al je doelen toe. 

3de consultatie

Tussen de tweede en derde consultatie laten we een beetje meer tijd zodat je de tijd krijgt om mijn adviezen op te kunnen volgen en in je dagelijkse leven te integreren. We werken verder aan doelen en bekijken waar het eventueel moeilijk gaat om samen tot oplossingen te komen. 

opvolgconsulatie 

Het woord zegt het zelf, in deze consultatie volg ik je op en ondersteun ik je bij je nieuwe gezonde levensstijl. We bekijken hoe het gaat en of het lukt om je doelen te bereiken. Ook lichaamssamenstelling en dergelijke worden steeds opgevolgd. Wanneer je zelf aanvoelt dat het moeilijker gaat of de motivatie ver te zoeken is kan je altijd een afspraak maken met mij om je terug even op goede weg te krijgen.

Als sporter is dit vaak nog anders, je zal waarschijnlijk vaker langskomen aangezien voeding steeds moet aangepast worden naar gelang de trainingen of seizoenen lopen. Voeding zal bijvoorbeeld anders zijn op momenten van rust dan in wedstrijd of competitie periodes. Ook effecten van nieuwe trainingsschema's zijn goed op te volgen via tussentijdse lichaamsanalyses. 

Winkeloefening 

Tijdens de winkeloefening ga ik met jou mee naar de winkel om samen kritisch verpakkingen te leren lezen. We bekijken verpakkingen van allerlei soorten producten zodat je zelf leert om in de winkel de juiste keuzes te leren maken. Hierdoor gaat het winkelen in het vervolg veel makkelijker en zal je zelf de juiste keuzes kunnen maken zonder hier uren mee bezig te zijn. Het voordeel is dat we ter plaatse meteen jouw huidige producten kunnen gaan analyseren en deze kunnen vergelijken met andere voedingsmiddelen die als alternatief kunnen dienen. Je leert dus zelf kritisch te zijn en op een snelle gezonde manier te winkelen. 

De prijs hiervoor is normaal 50 euro per persoon ( in Lokeren) voor ongeveer een uur tot een uur en half. Indien je zelf enkele mensen bij elkaar krijgt om deze cursus mee te volgen ( maximum met 5) krijg je een groepskorting waardoor het per persoon op 40 euro komt.